Bij de VPRO – Vrouwenemancipatie in Iran

vrouwenemancipatie iran pro bureau buitenland
Foto: http://bit.ly/1NyruoX

Op 16 december 2015 was ik te gast bij VPRO Bureau Buitenland om te praten over de vrouwenemancipatie in Iran. Het boek Jewels of Allah van Nina Ansary vormde de achtergrond van een gesprek dat 10 tot 12 minuten had moeten duren. Het had een interview moeten worden over het feminisme in Iran.

Het werden er zes. Zes minuten. Wat kan je zeggen in zes minuten?

Dit. Niet meer dan dit. En ook niet minder dan dit. Gezegd is gezegd 🙂

Van harte hoop ik dat er in Nederland nog vaker over dit onderwerp wordt gesproken. Het wordt immers tijd de islamitische vrouwen niet langer te beschouwen als per definitie ‘onderdrukte vrouwen’: als vrouwen die geen kracht hebben. Geen stem. Geen eigen leven. Als vrouwen dus die zich per definitie ‘laten onderdrukken’. Het wordt hoogste tijd al die miljoenen vrouwen te zien als de unieke, verschillende en prachtige mensen die ze zijn.

Hier zijn de zes minuten terug te luisteren:

Heidi Dorudi

 


P.S.: Het werden er zes minuten, omdat ook VPRO Bureau Buitenland verslag moest doen over iets waar heel medialand in dat uur tegelijkertijd verslag over deed: de relschoppers – ik blijf beschaafd – in Geldermalsen en de bonnetjesaffaire – ik blijf wederom beschaafd – van de VVD …


 

More from Heidi Dorudi
From: The Handmaid’s Tale & The Testaments
The word shatter “I lie in bed, still trembling. You can wet...
Read More
0 replies on “Bij de VPRO – Vrouwenemancipatie in Iran”